Wednesday, 29 February 2012

salah ke kalau saye demand sikit....sebab saye yg bayar!!!!

hari ni dok survey tiket.... waaa....baru 2nd week lecture da nak survey tiket balik...huhu
mula2 berangan gak nak survey tiket cuti midsem bulan 4 ni....tapi awal2 lagi lecturer da inform ade fieldtrip.....so, toksah nak berangan lagi ye cik mira!!!

so buat-buat tak nampak jela cuti seminggu tu ye...skip to semester break on june! minggu lepas ade promo RM31 untuk KCH-KUL naik airasia....so, kalut la jugak kawan2 aku nak book tiket murah tu....plus duit loan dorang da masuk....aku nye loan ntah bile2 nak dapat....hangin je kalau gi cek balance kat ATM....grrrr!!

pastu ade la sorang kawan aku tanye aku nak book tiket tu jugak ke takkk?? aku cakap tak mau la....sebabbb...aku prefer naik MAS....pastu die cakap "hurmmm...biase la anak orang kaya"....hishhhh....aku tak paham laaa....nak naik MAS kena anakorang kaya je ke???sabo jela......

aku mampu...so ade masalah ke??? 

cube fikir ye....kalau airasia tiket RM81 + insurance RM16 + baggage RM40 + tax (tak confirm)
 =RM 150 and above....

bile naik MAS plak tiket promo RM109 + tax & surcharge RM55 + service baggage n others RM25 (kalau tak silap) =RM189.....(referring mylast flight booking)....

memang nampak beza dalam RM20-RM30.... tapi......MAS ade srvice makanan atas flight + luggage 20 kg.....time boarding pun pakai airbridge..tak la ponek den turun naik tangge..huhu..plus service tiptop!! aku pon rase puas hati.& masih di bawah bajet yang mak bagi RM200.

DAN AKU TAK PERNAH CAKAP PUN AKU TAK SUKE NAIK AIRASIA!!!!

aku pun naik airasia laaaa....bukan nye tak naik langsung!!! bagi aku, aku akan pilih airasia bila aku balik tak bawak barang......sebab rugi kalau aku guna MAS kalau tak bawak barang.....especially bila dari kuching-KUL....so, dari KUL kena la punggah banyak barang especially bekalan makanan untuk 1 sem...hehehe=P

lagi 1 sebab aku akan pilih airasia bila nak balik time bukan cuti sem...sebab bajet kene cut2 sikit selagi perlu survive di bumi kenyalang ni.....bile da hujung2 sem, bole la mintak mak sponsor tiket flight...hua3...so, bole demand sikit!!! /peace

As a conclusion, balik cuti sem bulan 6 ni aku belum book tiket lagi & buat2 tak nampak je promo hari tu sebab:


  1. aku nak tunggu jadual exam.....kalau habis awal, bole balik awal!!
  2. aku nak bawak balik banyak barang sebab nak L.I...especially baju.
  3. kalau habis awal & aku akan balik awal untuk prepare ape2 yg patut sebelum daftar diri L.I...


kebanyakan kawan2 aku balik ikut jadual cuti.....buatnye habis awal, tak ke menyesal kene balik lambat jugak???25hb june da kene lapor diri....diorang nak balik 23 atau 24..paling awal pon 22hb...kalau macam aku takpe la...just dok umah abang aku je...huhu

so, tunggu la jadual exam keluar...then baru decide!
malas nak pike sekarang....
lepak2dulu kat UNIMAS ni t baru pike nak balik ye korang!!!


/bye

3 comments:

  1. Chill.... Kadang kadang tiket air asia lg mahal la.....

    ReplyDelete
  2. bapak aku tak kasi aku pakai MAS, HUKHUKHUK!!

    ReplyDelete

mari menconteng (~*,)