Saturday, 10 May 2014

Nak Buat Apa Lepas Grad ni?


mari kita fikir kan bersama sejenak.....ececehhhhh

holla uolssss yg gojesss di hari sabtu ni... :)
cuti ker??? iolsss harus lah cuti..huhuhu..student katenye...haha
buat ape cuti ni.... iolsss on9 ajo...hahahha -takde keje le tewwww!

hari tu my BIG bro called.... bertanyakan soal masa depan..cewahhh
bangyen tanye nak buat ape lepas habis bulan 6 ni...
sama ada nak berkerja atau nak still merehatkan diri di rumah sambil dibelai ibu tercinta...
tanpa berfikir panjang terus memberi jawapan...
pantas dan tuntas jawapan adik anda ni kan wahai abang? hoho

berdasarkan pengalaman tengok kawan-kawan yang dah grad...
tengok ada yang dah kerja, sambung study dan masih mencari kerja...
kesian tengok kawan-kawan yg masih belum kerja...
serius takut nak menjejakkan kaki ke semenanjung bulan 6 ni walaupun hati dah melonjak riang sebab dah nak habis study..InshaaAllah...

tak sanggup rasanya nak duduk rumah berehat-rehat je...
iolss bukan lulusan luar negara pon, dok relaks pas ni orang cari nak hire kita.. betul tak?
so, pilihan cikMira adalah, "SAYA MAHU BERKERJA"


cikMira tak demand pon... dapat keje kedai cermin mata dengan gaji RM500 macam dulu pon dah ok...
jadi kerani pejabat-pejabat area bahau/kuala pilah pon Alhamdulillah...
asalkan duit masuk....sekarang ni 'NO MONEY, NO TALK' derrr....
ni abang nak tolong, takyah jual mahal la dengan alasan 'this is not my field of study, so, i'm not prefer to apply this job..' ..ohhhh, kerek sungguh! pointer pon tak seberapa...huhu

tak lama lagi surat cinta pon akan kunjung tiba dari PTPTN... mintak bayar hutang!
see, belum kerja hutang dah berpuluh ribu.....
takkan nak mintak abang kakak bagi duit tiap-tiap bulan kot....nonsense la sume tu kan.

lepas tu, bulan 11 wajib memikirkan pasal konvo ye rakan-rakan.... WAJIB disitu...
duit jugakkk kena ada.... bukan dekat-dekat.... kena naik flight...
kurang-kurangnya boleh support tiket sendiri dan untuk bonda tersayang yang nak sangat tengok anak dia ni konvo...
yuran konvo, jubah suma tu makan jugak beratus.... mane nak korek???
pehtu, nak amik gambar studio lagi... takkan takmo ade kenangan... mungkin ni la satu-satunye moment konvo.... belum tentu lagi nak sambung master n so on lepas ni...
duit sume tu wahai sedara sedari sekalian....hewwwwww



tarik nafas jap...... panjang sungguh omelan ku disini....
so, minggu depan nak buat resume sebelum bigbro ku mintak...
abang saye tu kuat membebel jugak orang nye...hohohoh
minggu ni dah free....jadual study pon dah buat....start minggu depan dah kena revise apa yang belajar...
no need sampai official study week baru nak study...
memang ler 4 subjek je.... tapi kalo tak study ibarat berperang tanpa senjata pulak nnt...
sem terakhir ni, InshaaAllah...doakan iolsss ye uolsss!
muahhhh...sayang korang!

adios... :D

6 comments:

  1. selepas grad gigih mencari kerja gitew adanya or fikir if nak further lagi study... itu akak dulu lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sambung study...tu jatuh no.2...hehe

      Delete
  2. gud luck..!!
    smoga anda dapat diambil bekerja kelak.!

    ReplyDelete

mari menconteng (~*,)